Vrienden

Stichting The Dutch Special Soccer wil mensen met elkaar verbinden met behulp van voetbal. Door kinderen, jongeren, volwassenen, ouderen, mét en zonder beperking, met elkaar om te laten gaan als gelijken. Ze te stimuleren hun talenten te laten zien. Stichting The Dutch Special Soccer wil onderlinge herkenning en erkenning van de eigen beperkingen en die van de ander stimuleren. Want eigenlijk heeft iedereen wel een of andere beperking.

De vrienden van het Auti Football en Walking Football zijn onderdeel van The Dutch Special Soccer.

Rob de vries, oprichter van Stichting The Dutch Special Soccer, heeft als voetbaltrainer en vader van zijn autistische zoon Bram zijn ervaringen op beide terreinen samengebracht met de start van Auti Football in Alkmaar. Sinds de start in 2012 met zes kinderen is zijn initiatief uitgeroeid tot een wekelijkse activiteit van ruim vijftig kinderen onder leiding van zeven bevlogen trainers. Zo leren ze omgaan met winst en verlies, kunnen ze vrienden maken en zijn ze onder elkaar. Wat vooral belangrijk is: lekker buiten aan het sporten.

Op 1 maart 2019 is vanuit dit initiatief  Stichting The Dutch Special Soccer opgericht. Met de doelstelling een zo breed mogelijke groep mensen uit de samenleving met elkaar te verbinden door voetbal in de ruimste zin van het woord.